Gençlik iksiri olarak da anılan kolajen, vücut ve cilt bütünlüğünü koruyan bir protein türüdür. Ciltteki proteinlerin %80’i ve vücuttaki proteinlerin %30’u kolajenden oluşur. Kolajen; cilt, kaslar, kemikler, bağ dokuları ve eklemleri oluşturan bir proteindir. Kolajenin temel görevi; vücut bütünlüğünü korumak, bağ dokularını güçlendirmek, kemik yoğunluğu ile cilt dayanıklılığını ve esnekliğini arttırmaktır. Vücutta kolajen üretimi 20 yaşından sonra her yıl ortalama %1 oranında azalmaya başlar. 30’lu yaşlardan itibaren bu oran %2’den fazla olabilir. Doğal kolajen üretimini desteklemek için kolajen içerikli besinler tüketmek ve takviye gıdalar kullanmak gerekir.
Kolajen Ne İşe Yarar? Kolajenin Faydaları Nelerdir?
Kolajen; cildimizden kemiklerimize, kaslarımızdan iç organlarımıza kadar tüm vücudumuzun sağlığına katkıda bulunan en önemli protein türlerinden biridir. Kolajen üretimini desteklemek için takviye gıdanın yanı sıra kemik suyu, deniz ürünleri, yumurta, turunçgil, sarımsak, süt, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler ve kuruyemişler tercih edilebilir. Kolajenin faydaları, tüm vücutta kendini göstererek genel sağlık durumunu olumlu yönde etkiler.
- Cilt dokusunun esnekliğini arttırır.
- Cildin doğal nemini kazanmasını sağlayarak cilt kuruluğunu iyileştirir.
- Saç ve tırnakları güçlendirerek kırılma ve dökülmelerin azalmasına yardımcı olur.
- Ciltteki yaşlanma çizgilerini, kırışıklıkları ve portakal görünümündeki selülitleri azaltır.
- Kemik yoğunluğunu arttırır.
- Bağ dokuları güçlendirerek sakatlanmaları önlemeye yardımcı olur.
- Eklem yoğunluğunu arttırır, ağrıların hafiflemesini sağlar. Kırıklarda iyileşmeyi hızlandırır.
- Ciltteki çatlak görünümün azalmasına ve yaraların iyileşmesine katkı sağlar.
- İştahı azaltarak kilo kontrolüne ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
- Beyin, bağırsak ve kalp sağlığını korumada destekleyici görev görür.
- Göz hastalıklarının gelişme riskini azaltır.
- Damarlarda kan akışını arttırarak damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Kolajen Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Kolajenin Yan Etkileri Var Mı?
Yaş ilerledikçe artan kolajen kaybı; cilt kuruluğu, kırışıklık, selülit, eklem rahatsızlıkları, çatlak ve yaraların geç iyileşmesi gibi sorunlara sebep olur. Kolajen eksikliğinde pek çok olumsuz durum ortaya çıkabilir.
- Ciltte kuruluk, kırışıklık, sarkma, renk eşitsizliği ve solgun görünüm.
- Özellikle göz çevresinde çukurlaşma.
- Tırnaklarda güçsüzleşme, kırılma ve soyulma.
- Saçlarda dökülme, cansızlaşma ve kuruluk.
- Vücutta geç iyileşen ve sebepsiz oluşan morarma.
- Yorgunluğa bağlı hareket kaybı, çabuk yorulma.
- Portakal görünümünde selülit oluşumu.
- Spor yaralanmalarının artması ve geç iyileşme.
- Kemik ve kıkırdak yapısında yıpranma, güçsüzlük. Kırıkların daha geç iyileşmesi.
- Eklem ağrıları ve romatizmal hastalıklar.
- Kas kütlesinde azalma.
Kolajenin yan etkileri, çok nadir de olsa hafif düzeyde görülebilir. İshal, midede ağırlık hissi veya ölü derinin atılma sürecindeki deri döküntüsü gibi yan etkiler geçici ve kısa süreli olarak gözlemlenebilir. Bunların dışında kolajenin bilinen herhangi bir olumsuz yan etkisi veya hastalıkları tetikleyici rolü bulunmamaktadır.
Zengin İçerikli Kolajen Takviyesi: Cosvia Collagen
Kolajen takviyesi kullanırken içeriğinde cilt ve vücut bütünlüğüne katkı sağlayan bileşenlerin olması gerekir. Cosvia Collagen; 5000 mg hidrolize kolajen peptid, hyalüronik asit, C vitamini, spirulina, E vitamini, çinko, koenzim Q10, biotin, folik asit ve selenyum içeren özel bir formüle sahiptir. Cosvia Collagen, cildin %70’ini oluşturan Tip 1 ve Tip 3 kolajen içerir. İçeriğinde, klinik araştırmaları yapılmış Alman menşeli, helal sertifikalı sığır kolajeni kullanılmıştır. Sığır kolajeni, proteinleri oluşturan glisin ve prolin aminoasitleri açısından zengin bir kaynaktır. Kreatin üretimini, kas yapımını ve vücudun kendi kolajenini üretmesini destekler.
Hidrolize kolajen, daha küçük molekül yapısına sahip olduğu için hızlı emilim göstererek cilde daha hızlı ve daha etkili nüfuz etmesini sağlar. Hyalüronik asit, cildin iyileşmesini ve sürekli nemli kalmasını sağlar. E vitamini, C vitamini ile kombine kullanıldığında cilt bariyerlerini güçlendirerek dış etkenlere karşı cilt savunmasını arttırır. Aynı zamanda cilt tonunun aydınlanmasını, kırışıkların azalmasını ve nem tutuşunun artmasını sağlar. Antioksidan görevi gören koenzim Q10, yaşlanmayı geciktirir. Güzellik vitamini biotin, cilt hücrelerini onararak homojen yapının korunmasına yardımcı olur. Astronot besini olarak bilinen spirulina, güçlü antioksidan etkisi ile ciltteki koyu lekeleri giderir, cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır ve cildi serbest radikallere karşı koruyarak erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
Cosvia Collagen; günlük kolajen, vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayan toz şase formunda takviye edici bir gıda ürünüdür. Ciltte gözle görülür etkilerin ortaya çıkması için en az 4 hafta kullanılması önerilir. 8 haftalık düzenli kullanım ile olumlu etkilerin 2 katına çıktığı gözlemlenmiştir. Yaşa bağlı olarak yılda birkaç kez kürler hâlinde uygulanabilir. Ahududu aroması ile içimi lezzetlidir. Şeker içermediği için kilo aldırmaz. Bir bardak suya karıştırılarak günde 1 defa öğün aralarında ve vücudun yenilenme sürecine girdiği akşam saatlerinde tüketilmesi önerilir. Cosvia Collagen’e dair sorularınızın cevapları için buraya tıklayınız.
Fiyatı nə kadar
Kolajen kullanmak istiyorum. Cildimde sarkmalar yaşıyorum ve moralim bozuluyor. Verdiğiniz bilgileri dikkate alıp uygulayacağım ve ürün seçimine dikkat edeceğim.